سیستم های تخصصی انیمشن و رندرینگ

سیستم های تخصصی انیمشن و رندرینگ
همانطور که می دانید یکی از سنگینترین و زمانبرترین مرحله در تولید یک پروژه انیمیشن ، جلوه های ویژه و تدوین مرحله رندرینگ است. و این موضوع به عنوان یکی از چالش های اصلی کاربران این مورتوهای رندرینگ (Render Engine) می باشد که با توجه به نبود سیستم های مناسب پردازش سه بعدی و رندرینگ، گاهی کیفیت فدای سرعت شده و با کاهش کیفیت، به ناچار زمان طولانی رندرینگ را کاهش می دهند. در برخی از موارد نیز، متاسفانه هرچقدر کیفیت خروجی را پایین بیاورید باز هم نمی توانید عملیات Render را به پایان برسانید و با Crash کردن سیستم مواجه خواهید شد. استفاده از توابع رندرینگ متنوع و پردازش نور و روشنایی مانند Vray Frame Buffer, Global illuminatios (GI) , AntiAliasing , Indirect illumination,Brute force, irradiance map, Global phon mapping , ligh cache , caustics, DMC sampler به همراه تنظیمات صحنه و حجم مدلهای موجود، تعداد نورهای درون صحنه و … همگی باعث افزایش زمان رندرینگ به طرز چشم گیری خواهند شد.
اگرچه روز به روز سخت افزارهای کامپیوتری بسیار قدرتمند تر و پیشرفته تر از دیروز می شوند، ولی نکته جالب اینجاست که سطح توقع ما هم از لحاظ کیفیت و پیچیدگی از کارهای انیمیشن و جلوه های ویژه نیز بیشتر می شود، دوستانی که در این صنعت قدیمیتر هستند، حتما به این مساله توجه کرده اند که اگر برای رندر یک فریم از کار در ۱۰ سال پیش حدود ۵ تا ۳۰ دقیقه زمان نیازداشتیم، امروز با پیشرفت تکنولوژی، باز هم برای رندر یک فریم متوسط بین ۵ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است، این در حالی است که سخت افزارهای امروزی شاید صد برابر از سخت افزارهای ۱۰ سال پیش قوی تر شده اند.دلیلش همین سطح توقع و بالا رفتن کیفیت می باشد. اگر سیستم خیلی قویتری داشته باشیم دوست داریم از عناصر پیچیده تر در پروژه خود استفاده بکنیم.

برای بالا بردن سرعت رندرینگ باید یکی از راه حل های زیر را می توان استفاده کرد:
- بهینه سازی یا Optimize کردن پروژه (پاک کردن عناصر و اطلاعات اضافی )
- سبک کردن پروژه از لحاظ تعداد آبجکت ها ، تعداد Polygon ها(مثلا استفاده از مدل های Low Res)
- سبک کردن تنظیمات مربوط به نورپردازی و رندر مثل پایین آوردن Sampling نورها ،Anti Alisasing ، سایه ها و غیره
- کم کردن ابعاد تصویر نهایی
- استفاده از برخی امکانات موتورهای رندر نظیر Bake کردن Photon ها ،استفاده از Instance ،Proxy و غیره
- استفاده از سخت افزار قدرتمند برای رندر
- استفاده از قابلیت LOD یا Level of Detail
مسلما برخی از روش های بالا را نمی توان در همه پروژه ها استفاده کرد، مثلا اگر بخواهید پروژه ای را با جزییات خیلی بالا بسازید ، دیگر نمی توانید تعداد Polygon های مدلها را کم کنید، و یا اگر قرار است خروجی شما Full HD باشد، دیگر نمیتوانید ابعاد تصویر را تغییر دهید، بنابراین شاید تنها راه حل استفاده از سخت افزارهای قدرتمند باشد.
سیستم های تخصصی رندرینگ و تدوین و ویرایش، بر اساس نوع کاربری آنها میتوان به دسته های زیر تقسیم کرد:
۱-سیستم های مخصوص رندرینگ تک فریم و انیمیشن های کوچک ویژه معماران و طراحان دکوراسیون داخلی و خارجی، مدلسازان، شبیه سازان رایانه ای و پردازش تصویر :
این دسته از سیستم ها برای آن دسته از مهندسان معمار و طراح تهیه شده است که نیاز به رندر (Render) های تک فریم داشته و سرعت تست رندر (Render) آنها می بایست بالا باشد. این دسته از سیستم ها دارای شرایط خاصی می باشد که تکرار عملیات رندر (Render) و تصحیح را بسیار آسان و سریع نموده تا بهترین نتیجه بدست آید .
۲- سیستم های حرفه ای رندرینگ و شبیه سازی :
این دسته از سیستم ها انحصارا برای آندسته از مهندسان و طراحانی آماده شده است که فقط تمرکز خود را روی رندر پروژه های حجیم قرار داده اند و از پارامترهای Global Illuminations, Caustics , Ray Casting, Radiosity, Ray Tracing و یا Scan-Line Rendering با کیفیت تصویری بالا بهره خواهند برد .
۳- سیستم های مخصوص برای ساخت انیمیشن، جلوه های ویژه و فیلم :
این دسته از سیستم های برای آندسته از کاربرانی تهیه شده است که علاوه بر فعالیت های سیستم های حرفه ای رندرینگ و شبیه سازی، تهیه تصاویر متحرک ( انیمیشن ) در مد کارتون و یا واقعی (Real) را در برنامه کاری خود قرار داده اند. این دسته از سیستمهای شامل ایستگاههای کاری (WorkStation) و گرههای رندر (Render Node) و سرورهای رندر (Render Server) می باشد .
۴-سیستم های پردازش گرافیکی GPGPU & GPU Computing :
پردازش های موازی بر اساس پردازنده گرافیکی یا همانGPU Computing و یا پردازش های موازی در زمینه شبیه سازی و محاسبات که به آن GPGPU یا General-purpose computing on graphics processing units گفته میشود، استفاده از سیستم های پردازشی GPU در عملیات رندرینگ می باشد که به شما قابلیت Live render یا رندر به صورت زنده را اعطا میکند. در صورت استفاده از توان پردازشی پردازندههای گرافیکی برای عملیات رندرینگ، پردازنده مرکزی در زمان رندر آزاد میماند و انیماتور میتواند با وجود عملیات رندرینگ بر روی کامپیوتر خودش، آزادانه به کار طراحی خود ادامه دهد.
با توجه به تنوع کاربردها در هنر گرافیک، شرکت آسا پرداز آریسا آماده طراحی و پیادهسازی سیستم کامپیوتری متناسب با کاربرد گرافیکی شما را دارد.
- ارائه مشاوره و راهحل برای تسریع در اجرای برنامههای کاربردی گرافیکی نظیر ۳dsMAX, MAYA, Autocad
- طراحی و پیادهسازی سیستمهای قدرتمند رندرفارم Renderfarm
- نصب و راهاندازی نرمافزارهای کاربردی روی سیستمهای رندرفارم
- مشاوره در زمینه انتخاب سیستم مناسب برای عملیات رندرینگ مبتنی بر تکنولوژی روز دنیا
- سیستم های مخصوص رندرینگ تک فریم و انیمیشن های کوچک ویژه معماران و طراحان دکوراسیون داخلی و خارجی، مدلسازان، شبیه سازان رایانه ای و پردازش تصویر
- سیستم های حرفه ای رندرینگ و شبیه سازی
- سیستم های مخصوص برای ساخت انیمیشن، جلوه های ویژه و فیلم
- سیستم های مخصوص انیمیشن و رندر (Render) برای شرکت ها و سازمان ها
- سیستم های پردازش گرافیکی GPGPU & GPU Computing
- سیستم های فوق سریع رندرفارم Render Farm